JulisteHypnotic Pictures on Traventumin alainen independent-elokuvien ja dokumenttien tuotantoyksikkö. Etsimme aktiivisesti uusia malleja tuottaa ja jaella pitkiä- ja lyhyitä elokuvia digitaalisessa maailmassa.

Ensimmäinen tuottamamme fiktio on lyhytelokuva Kadotettu. Elokuvan ensi-ilta oli tammikuussa 2013.

Kadotettu

– Kun oma koti muuttuu helvetiksi –

 

Suomessa on 2011-2012 kuollut yli 20 ihmistä perheväkivallan seurauksena. Surmatut ja surmaajat ovat tavallisia suomalaisia ihmisiä: Naapureita, sukulaisia, tuttavia, ystäviä ja aina jollekin tärkeitä ihmisiä.

Kadotettu kertoo yhden tällaisen tarinan. Kadotettu ei perustu mihinkään tiettyyn tapaukseen. Elokuvan henkilöt ja tapautumat ovat fiktiivisiä.

Marikan henki saapuu elämän ja kuoleman välitilaan. Tässä mielentilassa hän käy läpi mennyttä elämäänsä. Mikon ja Marikan unelmaliitto on särkynyt. Perherauhan hajotti sisäinen tragedia. Tämä johti lopulta äärimmäiseen perheväkivaltaan ja surmiin.

Millaisia ihmisiä Mikko ja Marika olivat? Miksi kaikki päätyi avioliiton romahdukseen ja väkivaltaan? Miten tragedia vaikuttaa Mikon ja Marikan lisäksi muihin ihmisiin? Kadotettu kertoo Mikon ja Marikan tarinan mentaalisella ja realistisella tasolla. Kadotettu ei pyri hakemaan syyllisiä tai antamaan ehdottomia vastauksia. Kadotettu nostaa esiin vaietun ja kipeän häpeätahran suomalaisessa yhteiskunnassa.

Kadotettu Facebookissa.

 

 

Tuotantotiimi:

Ohjaus, käsikirjoitus, leikkaus, kuvaus ja tuotanto: Antti Tolonen.

Pääosissa: Jussi Ala-Karvia, Annastiina Gylling, Fanniina Tuomola, Juho Laitinen ja Ari Savonen.

Musiikki, äänisuunnittelu ja apulaistuottaja: Markus Staaf.

Roolitus ja erikoistehosteet: Ari Savonen.

Hypnotic Pictures (c) 2013

 

Iltakävely

 

Elokuva on kokeellinen kertomus miehestä, joka kokee uusia asioita kävelyllään hautausmaalla.

 

 

Ohjaus, käsikirjoitus, leikkaus, kuvaus ja tuotanto: Antti Tolonen.

Musiikki: Markus Staaf.

Hypnotic Pictures (c) 2013